Wat is een speenkoord of speenketting?

speenkoord_assorti

Een speenkoord, of fopspeenkoord of ook wel speenketting genoemd, is een superhandig hulpmiddel! Het zorgt er onder andere voor dat je een fopspeen of tut niet zo snel kwijtraakt en ten tweede voorkomt het dat deze op de grond kunnen vallen (waarna je een en ander ongetwijfeld zal weggooien). Erg handig voor als je met de kinderwagen op stap gaat of bijvoorbeeld in het kinderzitje in de auto of op de fiets.

Er zijn overigens ook kinderen die het echt te gek vinden om met hun fopspeen te gooien! Ook dit kan je op een mooie manier voorkomen 😉

Onze fopspeenkoorden zijn voorzien van een handig sluitmechanisme zodat jij in staat bent om met 1 hand het speenkoord aan de kleding van de kleine te bevestigen.

Fopspeenkoord als accessoire

Het speenkoord is inmiddels een erg populair hulpmiddel en het wordt ook steeds meer een extra accessoire voor de kleine. Dit heeft zeker te maken met de enorme variëteit aan speenkoorden die verkrijgbaar is. Wij hebben ook een, continue groeiend, assortiment waarbij we zorgen dat er echt voor iedere smaak wel een speenkoord is.

Of het nou om een schattige dierenprint gaat of om een stoere camouflage variant, wij bedienen alle smaken 😉

Fopspeenkoord gevaarlijk?

Een speenkoord is in beginsel niet gevaarlijk, er zijn echter wel een aantal zaken waar je op dient te letten als je een speenkoord gebruikt.

  • Gebruik een speenkoord altijd onder ouderlijk toezicht
  • Een speenkoord is GEEN speelgoed en is ook niet bedoeld als vervanging voor een fopspeen of bijtring en dergelijke
  • Gebruik nooit een speenkoord in het wiegje of bed, hier kun je beter een speendoekje voor gebruiken

Natuurlijk dien je rekening te houden met deze zaken, tegelijk is het net zo belangrijk dat jij een speenkoord aanschaft wat veilig is voor de kleine!

Bij ons gaat productveiligheid voor alles, wij hebben een inkoopbeleid waarbij de veiligheidsnorm volgens het NEN-EN 12586+A1 leidend zijn. In dit besluit is geregeld waar een speenkoord minimaal aan moet voldoen om geen gevaar op te leveren voor kinderen.

Zaken die voor ons bijvoorbeeld van belang zijn is dat het materiaal BPA vrij is, dat er geen losse onderdelen aan het speenkoord zitten en dat een speenkoord nooit langer is dan het voorgeschreven maximum van 22 centimeter.

Als een speenkoord niet voldoet aan de NEN-EN 12586+A1 norm zal je hem niet aantreffen in ons assortiment.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.
De waardering van fopspeenkoord.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 632 reviews.